log0rw09 250x122

Zangworkshop gaat niet door...

Ook wij hadden ons erg verheugd op een zangworkshop. Het zingen met nieuwe mensen over liederen over liefde, heimwee, feesten en dansen. Zingen is een fijne uitdaging, het geeft ons plezier, we voelen verbondenheid.

Maar helaas... de zangworkshop die was gepland voor zaterdag 29 september 2018 gaat niet door.
Graag tot een volgende keer!

‘Georgian Wine Event’ in Breda op 21 oktober 2018

201810 Annas wijnhuisjeOp zondagmiddag 21 oktober organiseert Anna’s-wijnhuisje een 'Georgian Wine Event' om de heerlijke wijnen uit Georgie aan te prijzen, met bijpassende hapjes en muziek. Anne heeft het Theater Avenue voor deze middag afgehuurd. Adres van het Theater Avenue is: Waterstraat 5 in Breda. Ons koor heeft een mooi repertoire Georgische liederen en Anne vindt het fijn dat wij op deze middag gaan zingen. 

De importeurs zijn aanwezig en kunnen je alles vertellen over de druivenrassen, terroir en vinificatiemethode. Proef rood, wit en rosé en 8 verschillende amberwijnen tijdens de Masterclass. Kijk voor meer informatie over Anna's wijnhuisje op haar website.
De ambassadeur van Georgië, Konstantine Surguladze, is ook aanwezig!  

Programma
14.00 – 15.00 uur Proeven bij de importeurs
15.00 – 15.30 uur Balkankoor Biti Dobre zingt Georgisch liederen
15.30 – 17.00 uur Masterclass Simon Woolf + 8 amberwijnen proeven
17.00 – 17.30 uur Balkankoor Biti Dobre zingt Georgische liederen
17.30 – 19.00 uur Proeven bij de importeurs

"God schiep de Georgiër en de Georgiër schiep een goddelijke wijn"

16 september - Korenmix met Gôols Goud

GG in beweging 2Zondagmiddag 16 september van 13.30 uur tot 16.00 uur treden wij, samen met drie andere koren, op in de kapel van het cultureel centrum Jan van Besouw, Thomas van Diessenstraat 1 in Goirle.
De toegang is gratis. Iedereen is meer dan welkom om te komen luisteren!

De andere koren die deelnemen aan de Korenmix zijn: Gemengd Koor Goirle, Vrouwenpopgroep Ladies First en Muziektheatergroep Leediez. 

De Korenmix is een onderdeel in het programma van "Gôols Goud in Beweging'. Naast ons eigen optreden kun je op die dag kijken, luisteren/meedoen aan activiteiten van amateurkunstenaars uit Goirle. Laat je verrassen door zang, muziek, een preview van een musical, kijk naar een mooie dans of ga aan de slag in een workshop. Je hoeft je niet aan te melden. Je kunt overal binnen lopen. 

In de foyer van het cultureel centrum is een gevarieerd programma met muziek en dans. In de kapel zingen wij in de Korenmix. Factorium, school voor muziek en dans presenteert zich en bij Mainframe laten jongeren zien wat hen inspireert. De bibliotheek zet haar deuren open en biedt verrassende activiteiten voor jong en oud. Klik hier voor het programma.

10 juni 2018 - Tilburg in Koor

Tilburg in Koor 2018 : het was heerlijk zingen in de openlucht, in de muzetuin en op de trappen van Fontys. Allemaal blije mensen die zingen en nieuwsgierig zijn naar andere koren. En wij zijn blij dat we daar ook waren!  20180610 Tilburg in Koor

 

Concert Balkankoor Biti Dobre & Orchestre Infernal

Op zondagmiddag 25 juni 2017 was het Cultureel Centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek het decor van een spetterend concert samen met Orchestre Infernal. Heel verrassend zoals Orchestre Infernal onze muziek speelt. Dit concert was opnieuw een succesvolle samenwerking! 

20170625 koorinfernal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20170625 infernal

20170625 solisteMarti 

 

 

 

 

 

 

 

Gezocht: bassen en sopranen

Heb jij een mooie lage basstem? Of ken jij een man met een mooie lage stem? Wij zijn op zoek naar een bas die ons koor komt versterken!
Of ben jij die vrouw die graag de sopraanstem zingt? Wij zijn op zoek naar jou!

Balkankoor Biti Dobre is een gezellig en liefdevol koor met een passie voor balkanmuziek. Zing jij graag en heb je op woensdagavond tijd? 
Neem dan contact op met ons via de mail, info@bitidobre.nl

Jubileumconcert 30 jaar Biti Dobre

Op zondag 5 februari 2017 hebben we ons 30-jarig jubileumconcert uitgevoerd in de O.L. Vrouwekerk in Tilburg.  IMG 1067 website
We hebben onze mooiste stem in ons naar boven gehaald onder leiding van Dorien van der Heijde en met medewerking van ons vaste muziekensemble. Het was voor ons een feest om dit concert te mogen geven.

in het programma zat veel afwisseling: met solisten, een presentatie van het orkest, mannen- en vrouwenliederen, en een solo-optreden van Sercan Engin.
Met onze liederen reisden we door de balkanlanden, Turkije, Rusland en de Kaukasus.

De zaal was net groot genoeg voor ons enthousiast publiek. Wij danken ons trouwe achterban en alle mensen die zijn komen luisteren.

30 jaar Biti Dobre

dorien uitsnede 7120Koor vanbovenafMannenTenorenCobiSercanDubbeldoorzicht

Wij kijken uit naar ons volgende optreden op 25 juni 2017. Meer informatie daarover volgt.

voorgaande concerten

Biti Dobre en Tvaltaijona

Op zondagmiddag 12 juni 2016 was Mariengaarde in Tilburg het toneel van een bijzonder dubbelconcert: samen met het jonge Georgische ensemble Tvaltai, samengesteld uit studenten uit Tbilisi, verzorgde Biti Dobre een grotendeels Georgisch programma. Tvaltai staat oner leiding van Ketivan Tsiklauri, die sinds enkele jaren regelmatig in Nederland workshops Georgische zang verzorgt, ook voor ons koor. De belangstelling voor dit concert was groot. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Op zondag 3 april 2016, een stralende lentedag, hebben we  opgetreden in de Broekhovense kerk in Tilburg. Ondanks het mooie weer waren er veel bezoekers. De penningmeester was ook blij.
Fijn om te zien dat ons koor mensen van alle leeftijden aantrekt: van vierjarige (klein-)kinderen tot grootmoeders van negentig. En wat een geweldige akoestiek heeft de kerk! Een prima keuze van de concertcommissie.

Het was een prachtig concert, we hebben erg goed gezongen met een fantastisch orkest, met veel inzet en plezier. Het publiek was enorm enthousiast- er waren zelfs gasten die tijdens die tijdens enkele nummers gingen (volks-)dansen. Ons harde werken tijdens de repetities heeft ons optreden erg goed gedaan.  

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Jubileumfeest van zuster-Balkankoor Kitka uit Nijmegen.

 

mraval zamier 2

Het 25 jarig jubileumfeest van Balkankoor Kitka uit Nijmegen was een succes. De accomodatie voldeed prima en de organisatie liet ondanks de grote opkomst weinig te wensen over.

We genoten van de gastvrije ontvangst en de onuitputtelijke hoeveelheid heerlijke baksels, bovendien was de professionele balkanmaaltijd een belevenis apart. Er heerste sfeervolle, feestelijke reuniestemming, met veel hartelijk weerzien èn nieuwe ontmoetingen.

De vijf koren ( klein, groot, gemengd, alleen vrouwen, met en zonder begeleiding) leverden een verrassend afwisselend programma op en 'het huiswerk'zorgde voor meeslepend massale korrervaringen. Biti Dobre knalde als vanouds: helaas we waren niet volmaakt, maar wel meeslepend. Dorien oogstte veel lof en waardering.  

We hebben het jubilerende Kitka uitgebreid in het zonnetje gezet, veel gezongen, veel gelachen.(te) veel gegeten, en tot slot gedanst. Leuke dag!

kitka 25 jaar bewerkt dorien