log0rw09 250x122

Cultuur Koren Festival - 4 november 2018

20181104 cultuurkorenfestival ged1Het Lysenko Koor, organisator van Cultuur Koren Festival 2018, brengt een gevarieerd programma, in samenwerking met vijf andere koren: Filomila, Wereldmuziekkoor Nijmegen, Vgrdznob (mannenkoor), Zarjanka en natuurlijk wij als Balkankoor Biti Dobre.

Met als thema "Muziek verbroedert" zijn liederen te horen uit o.a Griekenland, Oekraïne, Rusland, Georgië en de Balkan. Laat u verrassen!

Kaarten of e-tickets á € 15,00 zijn verkrijgbaar via de kassa van Theater De Kom, Stadsplein 6, 3431 LZ Nieuwegein of via de website van het Theater.
Parkeergelegenheid onder Theater De Kom en Gemeentehuis. 
Voor meer informatie: www.cultuurkorenfestival.nl

 

‘Georgian Wine Event’ in Breda op 21 oktober 2018

201810 Annas wijnhuisjeOp zondagmiddag 21 oktober 2018 organiseerde Anna’s-wijnhuisje een 'Georgian Wine Event' om de heerlijke wijnen uit Georgie aan te prijzen, met bijpassende hapjes en muziek. En wij waren daar om onze prachtige Georgische liederen te laten horen.  

De importeurs wisten alles te vertellen over de druivenrassen, terroir en vinificatiemethode. We proefden rood, wit en rosé en de verschillende amberwijnen. Ben je ook nieuwsgierig naar de Georgische wijnen, kijk dan eens op de website van Anna's wijnhuisje. Haar winkel, Reigerstraat 3 in Breda, is van dinsdag t/m vrijdag open vanaf 14:00 uur en op zaterdag vanaf 11:00 uur.

Een filmpje met een impressie van de dag vind je op onze facebookpagina (blauwe button linksboven)

"God schiep de Georgiër en de Georgiër schiep een goddelijke wijn"

Biti Dobre is op zoek naar een nieuwe dirigent

Onze huidige dirigente, Dorien van der Heijde, neemt op 1 januari 2019 afscheid van ons koor.

Wij, de koorleden, willen graag doorgaan met het zingen van onze prachtige liederen. Daarom zoeken wij een nieuwe dirigent(e).
Misschien ben jij diegene die we zoeken? Of ken je iemand?

Wat zoeken we in onze nieuwe dirigent:

Affiniteit met ons repertoire uit de Balkan, Georgië en daarbuiten. Liefst ook ervaring hiermee.

Het vuur en de bezieling van de muziek aan ons over kunnen brengen. 

Energiek, enthousiast, speels, improvisatievermogen en creativiteit.

Repertoire-keuze: naast mooi nieuw repertoire willen we graag bestaand repertoire behouden. 

Naar gemiddeld 2-3 optredens per jaar toe willen werken.

Grote voorkeur voor repetities op de woensdagavond in de omgeving van Tilburg/Goirle.

Interesse? Laat het ons dan vóór 1 december 2018 weten.

Voor nadere vragen kun je bellen met René van Peer op telefoonnummer 013-4552358.

Graag ontvangen wij een motivatiebrief en een CV op het mailadres rvanpeer@gmail.com

We zien uit naar jullie enthousiaste reacties!

16 september - Korenmix met Gôols Goud

GG in beweging 2Zondagmiddag 16 september van 13.30 uur tot 16.00 uur traden wij, samen met Gemengd Koor Goirle, Vrouwenpopgroep Ladies First en Muziektheatergroep Leediez, op in de kapel van het cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle. 

Deze zogenoemde Korenmix is een onderdeel in het programma van "Gôols Goud in Beweging'. Naast ons eigen optreden kon je op die dag kijken, luisteren/meedoen aan activiteiten van amateurkunstenaars uit Goirle. 

Samen met de andere deelnemende koren hebben wij een mooie middag neergezet met een grote diversiteit aan zang. Het was gezellig, het was druk, en er was een groot publiek.

10 juni 2018 - Tilburg in Koor

Tilburg in Koor 2018 : het was heerlijk zingen in de openlucht, in de muzetuin en op de trappen van Fontys. Allemaal blije mensen die zingen en nieuwsgierig zijn naar andere koren. En wij zijn blij dat we daar ook waren!  20180610 Tilburg in Koor

 

Concert Balkankoor Biti Dobre & Orchestre Infernal

Op zondagmiddag 25 juni 2017 was het Cultureel Centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek het decor van een spetterend concert samen met Orchestre Infernal. Heel verrassend zoals Orchestre Infernal onze muziek speelt. Dit concert was opnieuw een succesvolle samenwerking! 

20170625 koorinfernal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20170625 infernal

20170625 solisteMarti 

 

 

 

 

 

 

 

Gezocht: bassen en sopranen

Heb jij een mooie lage basstem? Of ken jij een man met een mooie lage stem? Wij zijn op zoek naar een bas die ons koor komt versterken!
Of ben jij die vrouw die graag de sopraanstem zingt? Wij zijn op zoek naar jou!

Balkankoor Biti Dobre is een gezellig en liefdevol koor met een passie voor balkanmuziek. Zing jij graag en heb je op woensdagavond tijd? 
Neem dan contact op met ons via de mail, info@bitidobre.nl

Jubileumconcert 30 jaar Biti Dobre

Op zondag 5 februari 2017 hebben we ons 30-jarig jubileumconcert uitgevoerd in de O.L. Vrouwekerk in Tilburg.  IMG 1067 website
We hebben onze mooiste stem in ons naar boven gehaald onder leiding van Dorien van der Heijde en met medewerking van ons vaste muziekensemble. Het was voor ons een feest om dit concert te mogen geven.

in het programma zat veel afwisseling: met solisten, een presentatie van het orkest, mannen- en vrouwenliederen, en een solo-optreden van Sercan Engin.
Met onze liederen reisden we door de balkanlanden, Turkije, Rusland en de Kaukasus.

De zaal was net groot genoeg voor ons enthousiast publiek. Wij danken ons trouwe achterban en alle mensen die zijn komen luisteren.

30 jaar Biti Dobre

dorien uitsnede 7120Koor vanbovenafMannenTenorenCobiSercanDubbeldoorzicht

Wij kijken uit naar ons volgende optreden op 25 juni 2017. Meer informatie daarover volgt.