log0rw09 250x122

Kruispunt tussen Oost en West

Stadsnieuws 04-jan 2011 - TILBURG - Balkankoor Biti Dobre uit Goirle, de Koninklijke Harmonie Orpheus en Orchestre Infernal staan zaterdag 8 januari garant voor muzikale en theaterale verrassingen tijdens het Nieuwjaarsconcert en -party van de concertserie Verrassende Ontmoetingen. Het feest begint om 20.30 uur in Concertzaal Tilburg.

Koor, orkest en ensemble verzorgen gezamenlijk een programma waarin feestelijke en meeslepende Oost-Europese muziek een hoofdrol speelt. Muziek en theater (regie: Anemoon Langenhoff) vormen de twee belangrijkste componenten. De presentatie berust bij Eveline Passier.
Balkankoor Biti Dobre is zich naast liederen uit Bulgarije en het voormalige Joegoslavië, gaan toeleggen op liederen uit Rusland, Oekraïne en Georgië.
Orchestre Infernal (opgericht in 2009) is niet onder één noemer te vangen. Een straatorkest voor in het theater of een theaterorkest voor op straat. Muziek en beeld smelten samen tot één geheel bij deze acht duivelskunstenaars. Klassieke composities gaan naadloos over in volksmuziek uit alle windrichtingen. Van de circuspiste, via het filmdoek naar het poppodium. In december trad Infernal op tijdens de actie Serious Request van 3FM dat met Het Glazen Huis dit keer opgesteld stond in Eindhoven.